VX3T0929-全國賽賽完退場.JPG

2009/8/8, Super typhoon Morakot destroyed most of south Taiwan : Typhoon Morakot report center.

2009/8/11, I went to see the movie "Baseballboys". Amazingly, I walked out with smile because I realized that I found a lot of vitality from these "Baseballboys".

The most touching moment of this movie isn't about the baseball but how these boys playing to merge with the nature of Hualien. That reminds us
should keep faith and fight the future for Taiwan.

The movie "Baseballboys" is highly recommended to see and fight the future for Taiwan.

Baseballboys Official Blog

2009年8月8日,莫拉克颱風帶來台灣五十年來最大的水災浩劫,

詳見:【莫拉克網路災情中心】。


2009年8月11日,在導演沈可尚紅著眼眶的激動介紹中,我看了《野球孩子》,出人意料,看完心情卻是輕鬆的,從孩子的純真與奮鬥精神中,我們這些被金融海嘯跟天災人禍嚇得不知所措的大人,終於了解:不只棒球會生生不息,花蓮會生生不息,台灣也會生生不息。

因為有野球孩子,因為有他們戰勝未來的奮鬥精神。

透過《野球孩子》這部電影鏡頭,讓人感受最深的不是那些讓小球員們七上八下的比賽過程,而是花蓮這片得天獨厚的土地上孕育的生命力,在田野間練習跑壘、在小溪裡練習投球,這些野球孩子跟這片美好的土地結合的強大力量讓人動容。

在他們與花蓮無限美好的大自然嘻笑打鬧中,我們不僅找回對這片土地的熱愛,更領悟到跟大自然和平相處之道。

在台灣遭逢水患肆虐的時刻,我想起片中少棒隊教練的呼喊:「不要放!不要放!堅持到最後一刻!」。

當然不能放!為了台灣的未來,我們都應該不要放!

去看《野球孩子》戰勝未來!然後一起努力戰勝未來!


微風捕手  http://fatcatcher.blogspot.com/2009/08/twitter-news-to-see-baseballboys-fight.html

肥貓運彩報
       http://buffycat.blogspot.com/2009/08/twitter-news-to-see-baseballboys-fight.html

    全站熱搜

    baseballboys 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()